Новини - Специални бактерицидни лампи дезинфекцират въздуха в националната хематология

Новини -  Специални бактерицидни лампи дезинфекцират въздуха в националната хематология
2 септември 2020

Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ) получи дарение от 10 хил. лв. от Фонд „Обединени срещу Ковид-19“ иницииран от Българския дарителски форум, Фондация „Америка за България“, посолството на САЩ и Американската търговска камара. Средствата са по Проект за незабавна подкрепа за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с Ковид -19 в България.

 

С безвъзмездната финансова помощ са закупени 12 бактерицидни рециркулиращи лампи за дезинфекция и обеззаразяване на въздуха в присъствие на хора, съобщават от болницата. Те са инсталирани в помещения с концентрация на пациенти като регистратури, коридори на отделения и приемни кабинети. Принципът им на работа е дезинфекция на въздуха,  който преминава посредством вентилатори през вграден и затворен в корпуса UV излъчвател. Това прави възможно използването на лампите в присъствието на хора, тъй като апаратът не пропуска ултравиолетови лъчи.

 

„При нас постъпват пациенти със силно занижен имунитет поради естеството на заболяванията и последващото им лечение с химиотерапия. Освен предприетите извънредни противоепидемични мерки в болницата, това е още една възможност за осигуряването на безопасна среда. Изключително сме благодарни за подкрепата, която е от съществено значение, не само за пациентите ни, но и за медицинския екип“, коментира директорът на лечебното заведение доц. Бранимир Спасов.

15 януари 2021
СПА Хотел АТА **** използва сертифицирана технология за ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ВЪЗДУХ В ПРИСЪСТВИЕТО НА ХОРА AIR FLOW UV STERIL - OZONE FREE

СПА Хотел АТА **** използва сертифицирана технология за ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ВЪЗДУХ В ПРИСЪСТВИЕТО НА ХОРА AIR FLOW UV STERIL - OZONE FREE https://ata-spa.bg/2020/10/air-flow-steril/

прочети още
19 ноември 2020
Нашите клиенти.

Нашите продукти успешно се използват в много училища, болници, офиси, магазини и други.

прочети още
22 октомври 2020
Антибактериални лампи на СТРОЙКО

Уреди за дезинфекция на въздух Air Flow Steril – Ozone Free ще бъдат представени на есенното изложение СТРОЙКО ЕКСПО, което ще се проведе от 21 до 25 октомври 2020 в Националния дворец на културата. Те ще пречистват въздуха и по време на изложението във фоайетата на НДК.

прочети още